Chelsea verslaat Spurs opnieuw in League Cup en bereikt finale

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft Tottenham Hotspur ook in de tweede wedstrijd van de halve finale van de League Cup verslagen. Na de 2-0 op eigen veld werd het in het Tottenham Hotspur Stadium 1-0 voor de ploeg van trainer Thomas Tuchel.

De Duitse verdediger Antonio Rüdiger kopte na ruim een kwartier raak uit een corner. De Italiaanse Tottenham-keeper Pierluigi Gollini zag er bij het uitkomen niet overtuigend uit en miste de bal.

In de slotfase werd het duel tijdelijk stilgelegd wegens "een medisch noodgeval" op de tribune. Na een paar minuten werd de wedstrijd hervat.

Chelsea, waar Hakim Ziyech halverwege de tweede helft inviel, neemt het in de finale van de League Cup op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Liverpool en Arsenal. Die twee clubs treffen elkaar donderdag voor het eerst. De eerste wedstrijd zou vorige week al gespeeld worden, maar Liverpool had te maken met een corona-uitbraak in de selectie.

Manchester City won de afgelopen vier edities van de League Cup, het tweede bekertoernooi van Engeland. Tottenham stond vorig seizoen in de finale.