Chiellini vertrekt bij Juventus met een lach, Dybala met tranen

TURIJN (ANP) - Giorgio Chiellini gaat zich na zijn afscheid bij Juventus beraden over zijn toekomst. De 37-jarige Italiaanse verdediger heeft naar verluidt een aanbieding op zak uit de Amerikaanse competitie MLS, maar overweegt ook om te stoppen. Na zeventien seizoenen in het zwart-wit van de 'Oude Dame' kreeg Chiellini maandagavond een groots afscheid in Turijn.

"Ik debuteerde tegen Messina, toen ik inviel voor Pavel Nedved", zei de verdediger over zijn eerste wedstrijd voor Juventus, in 2005. "Dat was het begin van een lang verhaal, dat me tot hier heeft gebracht. Ik vertrek met vreugde, ik heb er vrede mee. Dit is niet een beslissing die ik in een paar dagen heb gemaakt, daar zijn maanden overheen gegaan. Ik kan nog steeds mee op hoog niveau, maar ik maak nu plaats voor jonge spelers. Juventus moet opnieuw beginnen, het is tijd voor de jongelingen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Ik ga nu met mijn familie een beslissing nemen over mijn toekomst."

Chiellini startte tegen Lazio in de basis, maar kreeg al na 17 minuten een publiekswissel. Het was een verwijzing naar het aantal jaar dat hij voor Juventus heeft gespeeld. Chiellini werd afgelost door Matthijs de Ligt. Na de competitiewedstrijd, die in 2-2 eindigde, kwam Chiellini met zijn twee dochters nog even het veld op om afscheid te nemen van de supporters. De voetballers en voetbalsters van Juventus vormden een erehaag voor de aanvoerder.

Het publiek nam ook afscheid van Paulo Dybala. De Argentijnse aanvaller vertrekt transfervrij uit Turijn. De 28-jarige Dybala, die zeven jaar voor 'Juve' speelde, hield het niet droog. Terwijl Chiellini lachend over het veld liep met één van zijn dochters op zijn nek, werd de huilende Argentijn getroost door ploeggenoten.