Childish Gambino voor de rechter vanwege inbreuk op copyright

Childish Gambino wordt voor de rechter gesleept vanwege een inbreuk op copyright. Rapper Kidd Wes claimt dat Childish Gambino’s nummer This Is America een kopie is van zijn eigen nummer, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Rapper Kidd Wess bracht in 2016 het nummer Made In America uit, twee jaar voor de release van Gambino’s This is America. Volgens Kidd Wess zijn de inhoud en de structuur van de refreinen van de twee nummers identiek aan elkaar.

In de rechterlijke documenten valt te lezen hoe Kidd Wess een musicoloog in dienst nam om de twee nummers te vergelijken. Die concludeerde dat "de overeenkomsten in de twee nummers waarschijnlijk geen toeval zijn." Donald Glover, zoals Childish Gambino echt heet, heeft nog niet gereageerd op de claims.

This Is America werd twee jaar geleden een grote hit, onder andere door de videoclip van het nummer. In de clip wordt het wapengeweld in de Verenigde Staten en het politiegeweld tegen Afro-Amerikanen verbeeld. In 2019 schreef het nummer geschiedenis door als eerste rapnummer de Grammy voor Song of the Year te winnen.