Chirurg en vriendin aangeklaagd voor misbruik

SANTA ANA (ANP) - Een bekende Amerikaanse chirurg uit Newport Beach en zijn vriendin worden vervolgd wegens het drogeren en misbruiken van twee vrouwen. De autoriteiten in Californië vermoeden dat het duo nog veel meer slachtoffers heeft gemaakt, bericht CNN.

Op de telefoon van de verdachte Grant William Robicheaux (38), die in 2014 meedeed aan een realityprogramma, zijn volgens de autoriteiten honderden filmpjes aangetroffen van semibewusteloze vrouwen. Ook zijn vriendin Cerissa Laura Riley (31) zou vaak te zien zijn op de beelden.

De zaak kwam aan het licht doordat twee vrouwen naar de politie stapten. Een van de vermeende slachtoffers ging na een feest in beschonken toestand mee naar het appartement van Robicheaux. Daar kreeg de vrouw drugs en zou ze zijn misbruikt. Daar zouden ook videobeelden van zijn.

Het tweede vermeende slachtoffer had een vergelijkbaar verhaal. Zij zou Robicheaux en Riley in een bar hebben ontmoet en dronken zijn meegegaan. Een aanklager zei dat slachtoffers vermoedelijk werden gerustgesteld door de charmes en het verzorgde uiterlijk van de verdachten.

Robicheaux en Riley ontkennen dat sprake was van verkrachting. Ze zijn op borgtocht vrijgelaten.

0 Reacties Doe mee met de discussie →