Chrissy Teigen deelt gedachten over ‘gepauzeerde’ moederlichaam

Chrissy Teigen heeft in een lang bericht op Instagram stilgestaan bij het verlies van haar doodgeboren zoontje Jack en wat dat met haar lichaam heeft gedaan. Vorig jaar oktober maakte de vrouw van zanger John Legend bekend dat hun derde kindje de geboorte niet had overleefd.

De moeder van twee schrijft hoe ze voorafgaand aan de geboorte van haar kinderen Luna en Miles eerst in gewicht aankwam, voordat ze daarna door het voeden van de baby's weer terug in vorm raakte. Maar vorig jaar was dat dus niet zo toen baby Jack doodgeboren ter wereld kwam. "Als je halverwege je baby verliest, wordt je lichaam gewoon op pauze gezet", meent Chrissy.

"Het heeft geen functie, niemand om te voeden. Je zit gewoon vast. Vast aan hangende tieten die klaargestoomd werden om melkzakken te worden en een buik die klaar was om te baren. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit niet ontzettend klote zou zijn", aldus het 35-jarige model. Naar eigen zeggen wordt Chrissy dan ook nog iedere dag als ze in de spiegel kijkt herinnerd aan datgene "wat had kunnen zijn".