Chrissy Teigen praat vaak met haar kinderen over miskraam

Zanger John Legend en model Chrissy Teigen maken er tegenover hun kinderen Luna (5) en Miles (3) geen geheim van dat hun kleine broertje is overleden in de buik, zo vertelt de 35-jarige Teigen in een interview met het platform Scary Mommy. In september 2020 kreeg Teigen na 20 weken zwangerschap te maken met een miskraam.

"Ze kregen alles mee van wat er gebeurde tijdens de miskraam. De spanning, de zenuwen van 'dit gaat niet goed'", vertelt Teigen. "Dan zag Luna me uit de badkamer komen en dan vroeg ze: bloed je nog steeds? Ze wist alles. Ik kon het niet eens geheim houden als ik dat zou willen."

Toch snapten de kinderen nog niet veel van wat er aan de hand was, omdat ze nog zo jong waren en zijn. "Tot we zijn as thuiskregen", blikt Teigen terug. "Op die manier konden we uitleggen wat er was gebeurd, dat hij nu bij ons is, maar dat hij het niet heeft gered."

Aan de hand van de as probeerden Teigen en Legend aan hun kinderen uit te leggen wat er met de kleine Jack was gebeurd. "We vertelden ze dat Jack het fijn vindt dat we nog steeds aan hem denken, dat we om hem huilen en dat we over hem praten. Dat dat hem heel gelukkig maakt."