City moet kampioensfeest mede door doelpunt Ziyech nog uitstellen

MANCHESTER CITY (ANP) - Manchester City heeft zich mede door een doelpunt van Hakim Ziyech nog niet weten te verzekeren van de Engelse landstitel. De thuiswedstrijd tegen Chelsea ging met 2-1 verloren. Over precies drie weken treffen de twee topclubs elkaar opnieuw, dan in het kader van de Champions League-finale.

Ziyech maakte na ruim een uur gelijk met een schuiver met links. Doelman Ederson zat nog aan de bal, maar kon de inzet net niet keren.

Vlak voor rust had Raheem Sterling City nog wel aan de leiding gebracht. Niet veel later, nog in de blessuretijd van de eerste helft, kreeg City de mogelijkheid de voorsprong te verdubbelen. Sergio Agüero miste echter een penalty; hij besloot tot een 'Panenka' en die werd eenvoudig uit de lucht geplukt door de Senegalese keeper Edouard Mendy. Marcos Alonso bezorgde Chelsea in blessuretijd nog de zege.

Door het puntenverlies van City bedraagt de voorsprong van de ploeg van trainer Pep Guardiola op stadgenoot Manchester United 13 punten. United heeft echter nog vijf duels te spelen en kan de achterstand in theorie nog goedmaken.