Claude: absurd dat miljoenen mensen mijn muziek beluisteren

Claude, de zanger van de nummer 1-hit Ladada (Mon dernier mot), vindt het succes dat hij met de plaat beleeft "absurd". Dat vertelde de uit Congo afkomstige zanger vrijdagavond aan het ANP op de rode loper van de Qmusic Top 40 Awards.

"Het is allemaal heel veel, en heel leuk wel", zei Claude, die op 9-jarige leeftijd vanuit Congo met zijn moeder, drie broers en drie zussen naar Nederland vluchtte. "Het is heel grappig wat er allemaal bij komt kijken", aldus de zanger, terwijl hij op de rode loper om zich heen keek naar de grote hoeveelheid aanwezige pers. "Het is heel leuk allemaal, maar dat is niet waarom ik muziek maak. Dat klinkt politiek correct, maar het is echt zo."

Dat miljoenen mensen naar zijn muziek luisteren, vindt Claude moeilijk te bevatten. "Het waren nummers die ik zelf alleen met mijn familie en vrienden beluisterde. Nu luisteren miljoenen mensen ernaar. Dat is wel een beetje een gek beeld, dat ik af en toe denk: wow, zoveel mensen zijn nu naar mij aan het luisteren." Met zijn nummer heeft Claude al zes weken op nummer één gestaan.

In 2023 is Claude van plan om zijn repertoire uit te breiden. "Meer muziek volgt, dat komt goed", zei hij.