Claude brengt met Leila opvolger van grote hit Ladada uit

Maandenlang staat Claude inmiddels in de bovenste regionen van de Nederlandse hitlijsten, met zijn aanstekelijke Ladada (Mon dernier mot). En misschien komt daar binnenkort nog wel een notering bij, want vrijdag brengt de 19-jarige singer-songwriter zijn tweede single uit, Leila.

"Qua titel lijkt Leila wel wat op Ladada. Ik wilde deze keer graag een Le-klank in het nummer. Dat werd Lei-la en daar heb ik omheen geschreven. Ik heb superveel zin om de single uit te brengen", vertelt Claude aan het ANP. Vorige week speelde hij het nummer al voor een livepubliek tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in poppodium PAARD in Den Haag. Op die plek kreeg Claude ook de prijs voor Beste Nieuwkomer.

Festivaldirecties zagen dat al aankomen, want Claude is de komende zomer overal te zien. Van Concert at Sea tot Paaspop en van Bevrijdingspop tot Live on the beach in Scheveningen. "Dat wordt echt zo vet", blikt de uit Congo afkomstige Claude vooruit. "Ik zing natuurlijk Ladada en Leila, maar ook nummers die nog niet uitgebracht zijn. Misschien ook een paar covers, maar dan wel in een eigen jasje. Ik krijg er echt al zoveel zin in als ik erover praat. Het wordt vet, geloof me maar", lacht hij.

Wat misschien wel als een hoogtepunt gezien mag worden, zijn de optredens van superster Stromae later dit jaar, waar Claude drie keer het voorprogramma mag verzorgen. "Ik moet mezelf weleens knijpen ja. Als ik daarover nadenk, dan denk ik: hoe absurd is het dat ik dat ga doen!? Maar het komt wel goed!"