Claude Kiambe vindt het bizar dat Ladada op 1 staat op Spotify

Claude Kiambe (19) vindt het "bizar" dat zijn liedje Ladada (Mon Dernier Mot) het meest beluisterde lied in Nederland is op Spotify, zei de voormalige The Voice Kids-deelnemer tegen het AD. "Op 1! Ik sta op 1!"

Ladada is de debuutsingle van de zanger, die zijn studie hotelmanagement even heeft gepauzeerd. Zijn lied is al meer dan drie miljoen keer beluisterd op Spotify en heeft de Top 40 weten te halen, schrijft de krant. Zijn liedje gaat over een verbroken relatie. "Nee, Ladada gaat niet over mij. Ik verplaats me tijdens het zingen in die situatie. Dat is het mooie van muziek, die brengt je in een andere wereld", zegt Kiambe.

Kiambe vertelt dat FLEMMING hem nu een etentje verschuldigd is. "Hij zou me mee uit eten nemen in Den Bosch als ik op Spotify op 1 zou komen. Dat is gelukt. Ik vond Den Bosch best ver, maar ik denk dat ik het toch maar ga doen."

De artiest, die in 2013 in Nederland kwam wonen na te zijn gevlucht uit Congo, heeft nog veel dromen. Zoals een optreden met Suzan & Freek, want hij vindt "hun samenzang zo goed". Maar ook zou hij graag ooit eigen concerten geven. In januari staat Claude op Noorderslag.