Claude verrast door prijs voor Beste Nieuwkomer

Claude was donderdagavond aangenaam verrast toen hij de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer won. De 19-jarige singer-songwriter had de winst totaal niet verwacht, zegt hij na afloop van de prijsuitreiking in poppodium PAARD in Den Haag.

"Nee, totaal niet verwacht als ik eerlijk ben. Dan is het alleen maar leuker als je hem dan wel krijgt!", zegt Claude. De zanger was weliswaar genomineerd, maar was ook geboekt voor een optreden. "Daar zat ik vooral mee in mijn hoofd."

Claude zong op het podium van PAARD niet alleen zijn hit Ladada, hij bracht ook voor het eerst Layla ten gehore, zijn nieuwe single die volgende week verschijnt. Het ging naar tevredenheid, zegt de zanger. "Het was spannend, maar ging goed. Ik zag allemaal blije gezichten in de zaal. Sommige mensen probeerden het al mee te zingen dus dat lijkt me een goed teken", lacht hij.

Claude won overigens niet alleen een 3FM Award, hij werd ook benoemd tot 3FM Talent. Door deze titel krijgt de Congolese Nederlander komend jaar wat extra aandacht en airplay op de publieke radiozender. Ook Wodan Boys mag zich de komende tijd 3FM Talent noemen.