Claudia de Breij keert in november terug met Heintje Davids-show

Het is de bedoeling dat Claudia de Breij in november terugkeert in Theater Carré in Amsterdam met haar voorstelling Hier ben ik!, over het leven van Heintje Davids. Dat vertelde zij woensdagavond in het programma Volgspot.

De cabaretière ontwikkelde de familievoorstelling over de succesvolle revueartieste in 2020 speciaal voor Carré, waar ook Heintje Davids honderden keren optrad. De show ging half oktober in première, maar twee dagen later moesten alle theaters hun deuren sluiten vanwege de lockdown. Slechts een paar honderd mensen hadden de voorstelling toen gezien.

De Breij kreeg interesse in het leven van Heintje Davids (1888-1975) toen zij vijf jaar geleden de naar de broer van Heintje vernoemde Louis Davidsring ontving. Heintje was het buitenbeentje van de familie Davids; op eigen kracht vond zij toch haar plek in het theater. De joodse zangeres was de enige van de familie die de Tweede Wereldoorlog overleefde. Na de oorlog hernam zij meerdere keren haar succesvolle carrière.

Regisseur Suzanne Raes maakte de documentaire Hier zijn wij! over het maakproces van de voorstelling. Het is nog niet bekend hoe lang Hier ben ik! in november in Carré te zien zal zijn.