‘Clublegende’ Origi gaat Liverpool na dit seizoen verlaten

LIVERPOOL (ANP) - Spits Divock Origi verlaat Liverpool na dit seizoen. Het contract van de 27-jarige Belg, door zijn trainer Jürgen Klopp omschreven als een clublegende, loopt af na zeven seizoenen bij de 'Reds'. Volgens mediaberichten staat Origi op het punt om in Italië bij AC Milan aan de slag te gaan.

Origi scoorde, net als Georginio Wijnaldum, twee keer in de return van de halve finales van de Champions League tegen FC Barcelona in 2019 (4-0). Liverpool werkte daarmee de 3-0-nederlaag uit Spanje weg. De ploeg van Klopp won vervolgens in de finale, mede door opnieuw een treffer van Origi, met 2-0 van Tottenham Hotspur.

Klopp noemde zijn spits in aanloop naar de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, zondag thuis tegen Wolverhampton Wanderers, één van de belangrijkste spelers die hij ooit heeft gecoacht. "Dat klinkt heel vreemd gezien het aantal wedstrijden dat hij heeft gespeeld, maar het is, en was, een groot plezier om met hem samen te werken." Origi speelde deze jaargang zeven competitiewedstrijden.

"Ik herinner me zoveel dingen als ik aan ‘Div denk’, dat is ongelooflijk", ging zijn trainer verder. "Belangrijke doelpunten, ernstige blessures en al dat soort dingen. Ups en downs. Hij is een Liverpool-legende, zonder twijfel."