Clubman Peters: Willem II was dood en begraven

TILBURG (ANP) - Met een zucht van opluchting nam Jordens Peters met Willem II afscheid van het seizoen. "We waren eind januari dood en begraven", zei Peters na de winst op Fortuna Sittard (2-1) die de club uit Tilburg een plaats in de Eredivisie voor het nieuwe seizoen oplevert. "Maar we hebben onszelf opgericht."

Met Zeljko Petrovic als opvolger van de ontslagen trainer Adrie Koster vocht Willem II zich de afgelopen maanden naar boven. "Het is een groot compliment hoe we met z'n allen hebben gevochten", zei Peters bij ESPN. "Vooral onze jonge spelers gaan hier profijt van hebben in de toekomst."

Willem II stond 12 punten achter op VVV toen Petrovic werd benoemd als trainer. Maar de club uit Venlo speelt volgend seizoen in de eerste divisie en Willem II mag zich weer gaan meten met de beste clubs van het land. "Als we het hele seizoen zo hadden gespeeld als tijdens de laatste maanden, dan hadden we gestreden voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal", zei Peters, die al negen jaar voor Willem II uitkomt. "Ik ben trots op dit team. Wat een jaar, er is veel stress bij komen kijken."