CNN: assistent-regisseur Rust eerder ontslagen om schietincident

De assistent-regisseur van de film Rust, Dave Halls, werd eerder al eens ontslagen van een filmset vanwege een schietincident, meldt CNN. De assistent-regisseur is één van de twee medewerkers naar wie onderzoek wordt gedaan nadat acteur Alec Baldwin donderdag op de filmset een cameravrouw doodschoot.

Halls werd in 2019 van de filmset van Freedom’s Path ontslagen nadat er een ongeluk met een pistool was, meldt de desbetreffende productiemaatschappij aan CNN.

Ook naar de filmwapensmid, de 24-jarige Hannah Gutierrez Reed, wordt onderzoek gedaan. Het pistool diende als rekwisiet. Daarin zaten één echte kogel en enkele losse flodders. Die laatstgenoemde worden op een filmset gebruikt zodat een knalgeluid ontstaat maar er geen kogel wordt afgevuurd als de trekker wordt overgehaald.

De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins overleed op de set. Gutierrez Reed en Halls zouden het wapen het laatst in handen hebben gehad voor het naar Baldwin ging. Ook zouden zij verantwoordelijk zijn geweest voor het 'koud' maken van het wapen. Dat wil zeggen dat er geen echte kogels in zitten. Tegen Baldwin is geen aanklacht ingediend.