CNN begint aan ontslagronde na bekendmaking bezuinigingen

CNN-topman Chris Licht heeft zijn werknemers woensdag in een interne memo laten weten dat de nieuwszender gaat beginnen met een eerste ontslagronde, nadat in oktober was aangekondigd dat er bezuinigd zou worden. De mail is ingezien door persbureau Reuters. Naar verwachting worden donderdag meer details over de ontslagen bekend.

Uit de memo blijkt dat de personen van wie afscheid wordt genomen, donderdag via een (online)gesprek worden geïnformeerd. Verdere details worden later bekendgemaakt. "Ik weet dat deze veranderingen impact hebben op zowel onze vertrekkende collega's als de blijvende. We zijn er om jullie te ondersteunen", schrijft Licht in zijn bericht.

Licht noemt de beslissing om mensen te ontslaan "ontzettend moeilijk" en spreekt van "een moeilijke tijd" voor iedereen binnen CNN. "Laten we er voor elkaar zijn deze week."

In oktober werd bekend dat CNN, wereldwijd een van de grootste nieuwszenders, wegens de "groeiende economische zorgen" zou gaan bezuinigen. De maatregelen zouden volgens het netwerk van invloed zijn op "mensen, budgetten en projecten".