Coach Barcelona wil geen druk leggen op Messi

BARCELONA (ANP) - Barcelona-coach Xavi zegt geen druk te willen uitoefenen op Lionel Messi over een mogelijke terugkeer bij de Spaanse club. Volgens de trainer neemt de Argentijnse stervoetballer komende week een beslissing over zijn toekomst. Eerder deze week maakte de coach van Paris Saint-Germain bekend dat Messi zaterdag zijn laatste wedstrijd voor de Franse club speelt.

"Het beste is om hem nu met rust te laten", zei Xavi in de Spaanse krant Mundo Deportivo. Xavi is intern bij de club bezig om draagvlak te vinden om Messi bij Barcelona terug te halen. "Er is geen twijfel over mogelijk dat zijn terugkeer een grote steun voor ons zal zijn."

Messi wordt in verband gebracht met diverse clubs. Het Franse persbureau AFP wist eerder te melden dat hij al rond is met een club in Saudi-Arabië. Hij zou daar rond de 360 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Messi vertrok in 2021 bij Barcelona omdat de club hem niet meer kon betalen. Maar eerder werd duidelijk dat de Spaanse formatie hem graag terug wil halen.