Coach Flick: prestaties Bayern sensationeel

BERLIJN (ANP) - Bayern München-trainer Hansi Flick was na de 4-2-zege in de Duitse bekerfinale trots op zijn spelers, maar niet alleen voor deze wedstrijd. "Wat het team in de afgelopen weken heeft gepresteerd is sensationeel. De instelling van de spelers was echt fantastisch."

Flick zag zijn team per wedstrijd steeds sterker worden. "Als je van overwinning naar overwinning snelt, is het mooi om te zien hoe de ploeg vertrouwen in zijn kunnen heeft. Dan hoef je dat als trainer slechts te ondersteunen. Hoe de ploeg op dit moment presteert is echt buitengewoon."

De trainer had ook lof voor de verliezende ploeg van coach Peter Bosz. "Leverkusen heeft een heel sterke ploeg met heel veel snelheid. Dat hebben ze ook benut."

Na de gelukte titelrace en de beker, de dertiende dubbel voor Bayern en tweede op rij, wacht nog de Champions League voor de club uit München. Daarvoor heeft de ploeg nu enkele weken rust. "Natuurlijk zie ik dat eerder positief dan niet. Je zag nu al dat sommige spelers moe worden. De spelers kunnen nu even rust nemen, dan gaan we ons weer voorbereiden." Bayern won de eerste wedstrijd in de achtste finales bij Chelsea met 3-0.