Coach Grim verslaat met Willem II zijn vorige club RKC Waalwijk

WAALWIJK (ANP) - Willem II heeft de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk gewonnen. Het duel tussen de huidige en vorige werkgever van trainer Fred Grim eindigde in 1-2. Daardoor stegen de Tilburgers naar de tweede plek op de ranglijst. De verrassende ploeg van Grim haalde uit de laatste vijf duels 13 punten.

De eerste helft in Waalwijk werd gekenmerkt door veel inzet en veel onderlinge duels, maar ook door veel balverlies aan beide kanten. Mede daardoor was er van enig doelgevaar amper sprake. Bij RKC kreeg Iliass Bel Hassani een aardige kans, maar hij schoot naast. Willem II kwam voor de rust al helemaal niet in scoringspositie.

Na de pauze waren de Tilburgers veel beter op dreef. Kwasi Wriedt haalde in de 52e minuut succesvol uit nadat hij in het Waalwijkse strafschopgebied de bal pardoes voor het inschieten had gekregen: 0-1. Na een uur kon doelman Etienne Vaessen een schot van Ché Nunnely onvoldoende wegwerken, waardoor Mats Köhlert de rebound benutte: 0-2.

RKC trachtte daarna nog iets aan de achterstand te doen, maar doelman Timon Wellenreuther hield goed stand. Hij redde fraai op een schot van Michiel Kramer en zag de bal na een uithaal van Achraf El Bouchataoui net over de lat vliegen. De treffer van Melle Meulensteen in de vierde minuut van de extra tijd kwam voor RKC te laat.