Coach Guardiola noemt zijn derde titel met City de lastigste

MANCHESTER (ANP) - Manchester City heeft zonder zelf in actie te komen de titel in de Premier League gegrepen. Het is de tweede prijs van 2021 nadat de ploeg eerder de League Cup veroverde door Tottenham Hotspur te verslaan. "Dit was een Premier League-seizoen en titel als geen ander", reageerde Guardiola op de titel. "Dit was de lastigste."

Guardiola kijkt op een bijzonder seizoen terug. "We zullen dit seizoen altijd herinneren door de manier waarop we hebben gewonnen. Ik ben heel trots om hier de trainer te zijn van deze groep spelers. Ze zijn zo speciaal. Om dit seizoen zo te eindigen met alle restricties en belemmeringen die we het hoofd moesten bieden en dan zo'n voortdurend niveau halen, is opmerkelijk. We waren meedogenloos."

Manchester City stond na de nederlaag tegen Tottenham Hotspur in november elfde in de Premier League. Daarna won de ploeg van de 27 wedstrijden er 22 en speelde 2 keer gelijk. City had afgelopen zaterdag de titel al kunnen pakken, maar verloor toen van Chelsea.

De ploeg van Guardiola kan het seizoen nog mooier maken door op 29 mei Chelsea te verslaan in de finale van de Champions League. Het is dé grote prijs die nog ontbreekt in de prijzenkast van de 'Citizens'.

Voor de Catalaanse oefenmeester is het de tiende prijs die hij met de club pakt sinds hij er in 2016 coach werd. Naast de drie titels won hij één keer de FA Cup en vier keer de League Cup en twee keer de Super Cup.