Coach Guardiola trots op record bij Manchester City

LONDEN (ANP) - Coach Pep Guardiola heeft bij Manchester City een clubrecord op zijn naam gebracht. De Spaanse trainer behaalde bij Chelsea (0-1) zijn 221e zege met 'The Citizens'. Daarmee is hij nu de langdurige recordhouder Les McDowall voorbij. De Brit had City tussen 1950 en 1963 onder zijn hoede en leidde als trainer de ploeg in 592 duels. Guardiola zat in Londen tegen Chelsea voor de 303e keer op de bank bij de ploeg uit Manchester, waar hij in 2016 aan de slag ging.

McDowall won in zijn periode bij City slechts één beker, de FA Cup in 1956. Guardiola is in Manchester al goed voor acht hoofdprijzen. "Ik ben zó trots", zei de Spanjaard na de zege op Chelsea. "Een beetje op mezelf, maar vooral op de club. We hebben op Stamford Bridge gewonnen van de regerend kampioen in de Champions League. Mijn spelers waren geweldig in deze wedstrijd."

Gabriel Jesus maakte in de 53e minuut het beslissende doelpunt in Londen. Eind vorig seizoen stonden de twee clubs tegenover elkaar in de finale van de Champions League, toen won Chelsea met 1-0.