Coach Klopp: het ligt niet aan Anfield

LIVERPOOL (ANP) - Coach Jürgen Klopp van landskampioen Liverpool sprak na de thuisnederlaag tegen rivaal Chelsea (0-1) van een "zware klap". Het was voor de onherkenbare 'Reds', met Georginio Wijnaldum als aanvoerder, de vijfde opeenvolgende verliespartij op eigen veld in competitieverband. Dat overkwam Liverpool nog nooit en het was ook de eerste keer in het Engelse topvoetbal dat een regerende kampioen zo'n zwakke reeks neerzette.

"Het ligt niet aan Anfield, of wat dan ook", verzekerde Klopp, die na afloop een strijdbare indruk maakte. "We verliezen momenteel gewoon te vaak. Op de beslissende momenten moeten we onszelf echt verbeteren. Het heeft echt niets te maken met het spelen van thuiswedstrijden. We moeten gewoon onze kwaliteiten laten zien, maar dat doen we te weinig, zowel aanvallend als verdedigend. We zullen heel snel weer moeten gaan winnen. Het seizoen is nog niet voorbij."

Liverpool, dat dit seizoen met veel blessureleed te maken heeft, staat op de zevende plaats met een achterstand van 4 punten op nummer 4 Chelsea. De top vier in de Premier League plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League. Liverpool verdedigt volgende week in Boedapest in de achtste finales van de Champions League een voorsprong van 2-0 tegen RB Leipzig.