Coach Klopp: Liverpool heeft weinig meer te verliezen

LIVERPOOL (ANP) - Coach Jürgen Klopp denkt dat Liverpool in de return tegen Real Madrid woensdag op Anfield tot een mirakel in staat is. "Dat is het voordeel als je met 3-1 verliest in de eerste wedstrijd", zei de Duitser. "Dan lijkt het erop dat je bent uitgeschakeld en dat je dus weinig meer te verliezen hebt. Maar we zijn pas op de helft. Als we erin geloven dat het mogelijk is, hebben we een kans."

Liverpool heeft onder Klopp in de Champions League wel vaker voor een stunt gezorgd. Twee jaar geleden verloren de 'Reds' in Spanje met 3-0 van Barcelona in de halve finales. In de return werd het 4-0 voor de Engelse ploeg, die daarna ook de titel veroverde in de Europese koningsklasse. "We zullen zien of het verleden ons nog een handje kan helpen. Een aantal spelers van de huidige ploeg was daar ook zeker bij", doelde Klopp op onder anderen Georginio Wijnaldum.

Liverpool zal het tegen Real Madrid wel zonder de steun van het fanatieke thuispubliek moeten doen. "Dat is naast de uitnederlaag een extra probleem", erkende Klopp. "Onze fans kunnen op Anfield de juiste sfeer oproepen en de tegenstander schrik aanjagen. Daar zullen we nu helemaal zelf voor moeten zorgen. We zullen nu zelf de juiste energie moeten opbrengen."