Coach Lue doet stapje terug bij Cavaliers

OHIO (ANP) - De Amerikaanse basketbalclub Cleveland Cavaliers moet het voorlopig zonder hoofdcoach Tyronn Lue stellen. De veertigjarige Amerikaan doet voor onbepaalde tijd een stapje terug wegens gezondheidsproblemen.

Hij werd afgelopen zaterdag voor de derde keer dit seizoen onwel bij een wedstrijd van de Cavaliers. Lue bleef tijdens de rust van de gewonnen wedstrijd tegen Chicago Bulls achter in de kleedkamer. Zijn eerste assistent Larry Drew nam zijn taken over en zal ook de komende periode als interim-hoofdcoach fungeren.

Lue had zaterdag naar eigen zeggen last van pijn in zijn borst. Ook andere fysieke klachten baarden hem zorgen. ,,Ik slaap het hele jaar al slecht'', liet de oud-speler weten. ,,Ondanks een reeks van testen is nog steeds niet duidelijk wat ik precies mankeer. Ik wil nu eerst weer gezond en sterk worden. Daarna kan ik terugkeren als coach voor de rest van het seizoen.''

Lue ging in januari 2016 als hoofdcoach van de Cavaliers aan de slag. Een half jaar later won de club uit Ohio voor de eerste keer de NBA-titel. Vorig seizoen was Golden State Warriors in de NBA-finale te sterk voor de Cavaliers.

0 Reacties Doe mee met de discussie →