Coach Slot: Feyenoord zal tegen FC Drita veel beter moeten spelen

ROTTERDAM (ANP) - Coach Arne Slot van Feyenoord houdt er naar eigen zeggen geen rekening mee dat het Europese avontuur in de nieuwe Conference League donderdag al eindigt in De Kuip. FC Drita hield de Rotterdammers vorige week weliswaar op 0-0, maar de nummer 2 van Kosovo mag volgens de ex-trainer van AZ geen al te groot obstakel zijn op weg naar de derde voorronde.

"Het was natuurlijk geen goede wedstrijd vorige week van ons, maar we nemen wel aan dat we van Drita kunnen winnen. Dat vertrouwen hebben we wel", gaf Slot te kennen. "Maar we zullen veel beter moeten spelen dan in de eerste wedstrijd, hoewel we daar niks hebben weggegeven en vier kansen hebben gecreëerd. Dat is geen prestatie op zich, maar het zal daarom denk ik niet zo heel ingewikkeld moeten zijn om het beter te doen, vooral aan de bal."

Volgens Slot heeft Feyenoord het in Pristina "zonder bal" best wel goed gedaan. "De tegenstander heeft geloof ik niet één keer op ons doel geschoten. Maar in de return zullen we de bal veel sneller moeten laten rondgaan en dienen we de bal ook sneller van kant naar kant te verplaatsen. Ook moeten we meer initiatief nemen, vooral de samenwerking aan de rechterkant moet beter. Dan kunnen we onze spitsen en onze nummer 10 wat vaker in stelling brengen."

Opstelling

Slot gaf zijn opstelling nog niet prijs, maar de kans bestaat dat aanwinst Alireza Jahanbakhsh in het basisteam begint. Hij maakte afgelopen zondag in de oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki (1-2) na de rust zijn officieuze debuut voor de Rotterdammers. Slot verwacht van de voormalige speler van onder meer NEC en AZ de nodige aanvallende impulsen.

Slot houdt in zijn plannen voor dit seizoen geen rekening meer met de middenvelders Mark Diemers en João Teixeira. Beiden mogen dan ook vertrekken uit De Kuip. De Oostenrijkse verdediger Gernot Trauner, die maandag voor vier jaar werd vastgelegd, is nog niet van de partij bij Feyenoord.