Coach Slot vindt dat Feyenoord met punt opnieuw te weinig krijgt

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord-trainer Arne Slot hield ondanks de late gelijkmaker van Alireza Jahanbakhsh geen goed gevoel over aan het gelijkspel (2-2) tegen PSV. De coach vond dat zijn elftal met het punt te weinig kreeg, net als vorige week tegen FC Twente (1-1) en twee weken geleden tegen Ajax (1-1).

"Bijna elke keer als wij punten verspelen, hebben wij veel meer doelpogingen dan de tegenstander. De kansenverhouding is elke wedstrijd zwaar in ons voordeel. Dat achtervolgt ons dit seizoen een beetje", zei Slot. "Al heb je natuurlijk ook met de kwaliteiten van een tegenstander te maken. PSV had aan anderhalve kans genoeg om twee doelpunten te maken. Bij topclubs lopen spelers rond die aan een kleine mogelijkheid genoeg hebben."

Koploper Feyenoord liet vorige maand ook al 2 punten liggen bij FC Utrecht (1-1) en ziet door de vele gelijke spelen de concurrentie naderen. "Iedereen is er ontzettend druk mee, waar we dit seizoen gaan eindigen", aldus Slot. "Wij niet, wij zijn druk met ons spel. Wij gaan door met onszelf verbeteren door keihard te werken. Waar dat uiteindelijk toe leidt, zien we wel."