Coach Solskjaer hekelt ‘onmogelijk speelschema’ Manchester United

MANCHESTER (ANP/AFP) - Coach Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United heeft uitgehaald naar de Engelse voetbalautoriteiten naar aanleiding van het drukke speelschema dat "fysiek onmogelijk" is voor zijn ploeg. United bereikte donderdag de finale van de Europa League waarin de club op 26 mei het Spaanse Villarreal treft.

Solskjaers spelers hebben vier duels in de Premier League voor de boeg in tien dagen. Zondag moet United naar Aston Villa en midweeks ontvangt de ploeg Leicester City en Liverpool en de dinsdag erop Fulham.

"Dit is ongehoord. Het is bedacht door mensen die zelf nooit hebben gevoetbald op dit niveau", foeterde hij bij BT Sport. "Het is fysiek onmogelijk voor de spelers. We zullen iedereen nodig hebben in deze vier wedstrijden."

De Noorse coach was niet erg tevreden met het spel van zijn ploeg afgelopen donderdag tegen AS Roma (3-2 nederlaag). "De tweede helft was heel teleurstellend, heel zwak, maar we hebben de finale gehaald." United had de eerste wedstrijd op Old Trafford met 6-2 gewonnen.