Coach Van de Looi langer bij Jong Oranje

ZEIST (ANP) - Coach Erwin van de Looi van Jong Oranje blijft bij de KNVB. De 49-jarige trainer heeft zijn contract met de voetbalbond met twee jaar verlengd. Hij blijft nu tot en met de EK-kwalificatiecyclus voor het EK in 2023 in functie. De nieuwe verbintenis wordt automatisch verlengd als Jong Oranje het EK in Roemenië en Georgië haalt. Het contract van assistent-trainer Marcel Groninger is met dezelfde periode verlengd.

Van de Looi is sinds 1 juli 2018 in dienst van de KNVB. Sinds hij als hoofdtrainer voor de groep staat, boekte Jong Oranje 15 overwinningen, 4 remises en 3 nederlagen. Na de overwinning op Wit-Rusland op 15 november 2020 verbrak Van de Looi met Jong Oranje het record van meeste overwinningen op rij. Dit record staat nu op twaalf.

Mede dankzij deze zegereeks plaatste Jong Oranje zich voor het eerst sinds 2013 weer voor een EK. In maart bereikte Jong Oranje de kwartfinales van deze eindronde, met Jong Frankrijk op 31 mei als tegenstander.

Mooi en uitdagend

"Het trainen en coachen van Jong Oranje is mij de afgelopen twee jaar erg goed bevallen", laat Van de Looi weten. "Het is mooi en uitdagend om aan de ene kant zo goed mogelijk te presteren met het team en aan de andere kant om spelers voor te bereiden op het Nederlands elftal. De samenwerking met mijn staf, het Nederlands elftal en met de KNVB is uitstekend en daarom heb ik besloten om nog een EK-kwalificatiecyclus door te gaan. Het is voor iedereen prettig dat er nu al duidelijkheid is."

Ook directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma reageert opgetogen. "Als KNVB zijn we erg tevreden over de recente prestaties van het team. Naast de goede prestaties van Jong Oranje zijn er ook al een groot aantal spelers doorgeschoven naar het Nederlands elftal. Het presteren met Jong Oranje en het opleiden van Oranjespelers gaan hand in hand en samen met Erwin en zijn staf willen we dit de komende cyclus graag zo voortzetten."