Cocu na hectische start klaar voor debuut bij Vitesse

ARNHEM (ANP) - Phillip Cocu kijkt uit naar zijn debuut als hoofdtrainer van Vitesse, zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Twente. "De eerste dagen zijn heel prettig verlopen", aldus de opvolger van de naar VfL Bochum vertrokken Thomas Letsch. "Het was, vanzelfsprekend, wel hectisch en druk. Als nieuwe trainer ben je zo veel mogelijk aan het neerzetten en organiseren. Je informeert de mensen ook over wat je van ze vraagt en verlangt. En uiteraard moet je iedereen in de organisatie goed leren kennen. In het bijzonder de spelers, waarvan er een paar later terugkwamen van het interlandvoetbal. Ik had mijn handen vol in de eerste dagen, maar wel op een zeer prettige manier."

Vitesse behaalde uit de eerste zeven duels 5 punten en staat daarmee veertiende. FC Twente heeft 13 punten en is de nummer 5 in de Eredivisie. Cocu had maar even de tijd om zijn elftal voor te bereiden op de ontmoeting in Enschede. "Je hebt natuurlijk een beoogde speelwijze, die bestaat uit verschillende elementen. Ik licht veel toe aan de spelers, zodat zij weten waarop de nadruk ligt in oefeningen en partijen. De tijd is relatief kort, maar we brengen al wel accenten aan."

Bij FC Twente keert Sem Steijn, die is hersteld van een hersenschudding, terug in de selectie. Trainer Ron Jans kan niet beschikken over Daan Rots, Denilho Cleonise en Michal Sadilek.