Coldplay geeft Parijzenaren tips tegen de hitte

Coldplay adviseert de bezoekers van hun concert in Parijs om niet teveel alcohol te drinken, luchtige kleding te dragen en een fles water mee het stadion in te nemen. Dat laatste is vanwege de hoge temperaturen eenmalig toegestaan, zo laat de band weten op sociale media.

De temperatuur loopt dinsdag in Parijs op tot zo'n 41 graden. In het stadion zijn verscheidene waterpunten neergezet. Ook adviseert de band bezoekers om niet te vroeg te komen, een hoed te dragen tegen de zon en niet te lang een rugzak om te hebben.

Coldplay staat op 16, 17, 19 en 20 juli in Stade de France in Parijs. De band komt met de tournee vanwege milieu-afwegingen niet langs Nederland, maar gaat op 5, 6, 8 en 9 augustus wel naar Brussel. De steden waar de band optreedt zijn uitgekozen aan de hand van een zo kort mogelijke vliegroute. Ook wekt de band energie op door middel van kinetische vloeren. Wanneer mensen daarop dansen, wordt er energie opgewekt die gebruikt wordt voor de techniek, instrumenten en verlichting. Daarnaast gebruikt de band batterijen die zijn geladen met stroom van windmolens.