Collega neemt het publiekelijk voor Ellen DeGeneres op

In navolging van een aantal Amerikaanse bekendheden neemt nu ook een van Ellen DeGeneres' collega's het voor de geplaagde presentatrice op. Stephen 'tWitch' Boss, die sinds 2014 haar vaste show-deejay is, heeft zich in een interview met Us Weekly over haar uitgelaten.

"Ik kan er niet teveel over zeggen, omdat er momenteel nog een onderzoek gaande is, maar wat ik wel kan en wil zeggen is dat er onderling altijd veel liefde is geweest. Er zijn wat dingen die moeten veranderen maar over het algemeen heb ik de werksfeer altijd als fijn en liefdevol ervaren. Daar laat ik het voor nu bij, totdat we publiekelijk meer mogen zeggen van het bedrijf," aldus Boss.

De huis-deejay kijkt er naar uit om weer aan de slag te gaan met de show, ook al heeft hij enorm genoten van zijn quarantaine met zijn vrouw en kinderen. "Het was mooi om zoveel tijd samen door te brengen. En hoewel ik ook echt zin heb om weer naar het werk te gaan, denk ik dat het me zwaar valt als het moment eenmaal daar is."

DeGeneres kreeg de afgelopen weken veel kritiek over zich heen. Zo zou er sprake zijn van een ongezonde en intimiderende werksfeer bij haar programma. Ook beweert een aantal werknemers te maken hebben gehad met seksueel misbruik op de werkvloer. Als naamdrager van het programma vinden medewerkers dat Ellen haar verantwoordelijkheid moet nemen, iets wat de presentatrice poogde te doen via een email aan iedereen. Die viel niet in goede aarde, omdat ze daarin vooral met een beschuldigende vinger naar anderen wees.