Contactverbod voor echtgenoot Christina Ricci

Christina Ricci heeft woensdag een rechter in Los Angeles om een contactverbod voor haar man gevraagd. De actrice vroeg in juni een scheiding aan van James Heerdegen, die toen al eens een tijdelijk contactverbod opgelegd kreeg.

Volgens Christina, die op haar tiende doorbrak met de film Mermaids (1990), werd haar huwelijk met James aan het einde van 2019 gewelddadig. Hij zou haar tijdens meerdere aanvallen hebben geslagen, bespuugd, door het huis hebben gesleurd en koffie naar haar hebben gegooid. In de rechtbankpapieren, in handen van TMZ, stelt ze dat in een aantal gevallen het zesjarige zoontje van het stel, Freddie, de mishandeling heeft gezien.

De actrice eist ook dat het haar aanstaande ex wordt verboden om bepaalde video- en audio-opnames openbaar te maken. Ze zou bang zijn dat hij zal proberen haar af te persen door te dreigen de opnames te lekken.

Advocaten van James ontkennen de mishandeling en laten aan TMZ weten dat hij werkt aan juridische stappen tegen Christina, die volgens hen juist degene is die agressief gedrag vertoont, "veroorzaakt door het gebruik van drugs en alcohol." Toch wees de rechter het contactverbod voor James woensdag toe. Hij moet voorlopig een kleine honderd meter afstand houden van Christina, Freddie en de hond van het gezin.