Cornelisse en Buitink onzeker bij Vitesse voor duel met Utrecht

ARNHEM (ANP) - Vitesse-coach Thomas Letsch weet nog niet of hij zondag in de returnwedstrijd tegen FC Utrecht in de play-offs voor Europees voetbal kan beschikken over Enzo Cornelisse en Thomas Buitink. Beide spelers vielen in de met 3-1 verloren wedstrijd in Utrecht geblesseerd uit. Ook van de zieke Adrian Grbic is nog niet bekend of hij op tijd fit zal zijn voor het duel in Arnhem.

"Dit is natuurlijk niet het resultaat waar we voor gingen", keek Letsch op de wedstrijd van donderdag terug. "We kunnen niet tevreden zijn met ons optreden. We hebben direct geanalyseerd wat er verkeerd ging. Dan kom je bij meerdere aspecten uit. Dan kijk je naar tactische zaken, maar constateer je ook dat zij scherper en in het begin ook agressiever leken. Daarnaast was het in balbezit ook niet goed genoeg."

Door de treffer in de slotfase van Patrick Vroegh maken de Arnhemmers toch nog kans. "We zijn nog in leven dankzij de belangrijke goal van Patrick. We hebben nog steeds een kans om door te gaan", zei Letsch. "De wedstrijd van donderdag was niet onze beste, maar dat mag ons geen twee keer gebeuren. Daar moeten we ook motivatie uit halen. Iedereen weet ook heel goed waar het om gaat: opnieuw een seizoen Europees voetbal. We moeten scoren en het liefst al relatief vroeg in de wedstrijd. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Verrassingen zijn er altijd."