Coronabesmetting op filmfestival in Toronto

De organisatie van TIFF, het filmfestival van Toronto, heeft bezoekers die aanwezig waren bij de persconferentie rond de TIFF Tribute Awards geadviseerd zich te laten testen op corona. Een van de aanwezigen afgelopen zaterdag heeft een positief testresultaat ontvangen.

Het Toronto International Film Festival vindt dit jaar in hybride vorm plaats; er is een aantal screenings, persconferenties en presentaties in het centrum van Toronto maar het festival is grotendeels ook online te volgen. In de Canadese stad gelden strenge maatregelen: bezoekers moeten een negatief testresultaat of vaccinatiebewijs laten zien, mondkapjes zijn verplicht op alle locaties en medewerkers die met bezoekers in aanraking komen worden elke 48 uur getest.

De organisatie stelt dan ook dat het geval een beperkt risico met zich meebrengt, maar raadt aanwezigen van de persdag met Tribute Awards-winnaars onder wie Jessica Chastain, Benedict Cumberbatch, Denis Villeneuve en Dionne Warwick toch aan zich te laten testen op het virus.