Coronacrisis bezorgt Australische tennisbond 60 miljoen verlies

MELBOURNE (ANP/RTR) - De Australische tennisbond heeft als gevolg van de coronacrisis een grote financiële klap gekregen. Tussen juli vorig jaar en september van dit jaar bedroeg het verlies maar liefst 100 miljoen Australische dollar, omgerekend ruim 60 miljoen euro. De bond organiseert onder meer de Australian Open.

Vanwege de coronaperikelen konden er begin dit jaar aanzienlijk minder toeschouwers Melbourne Park in dan normaal. De Australian Open kreeg tijdens het toernooi, dat in februari werd gehouden in plaats van in januari, te maken met een korte lockdown in de stad. Gedurende vijf dagen was daardoor zelfs helemaal geen publiek toegestaan langs de tennisbanen.

De Australische tennisbond was vooral veel geld kwijt aan de deelnemers, die met chartervluchten vanuit de hele wereld rechtstreeks naar Melbourne werden gevlogen. De tennissers moesten voorafgaand aan het toernooi bij aankomst ook twee weken in quarantaine in hotels. Dit alles leidde tot een miljoenenverlies voor Tennis Australia. De bond zag alle financiële reserves daardoor verdwijnen en moest 40 miljoen Australische dollar lenen om overeind te blijven.

De organisatie van de Australian Open hoopt begin volgend jaar een 'normaal' toernooi te kunnen houden, met volle tribunes. Alleen tennissers die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus mogen meedoen.