Coronajaar gaf Britney Spears nieuwe inzichten over zichzelf

Voordat de audio werd uitgezet bij de rechtszaak van Britney Spears, deed de zangeres nog een aantal opmerkelijke uitspraken. Zo vertelde ze de rechter via Zoom onder meer dat ze het afgelopen jaar veel heeft geleerd over voor jezelf zorgen. Vanwege het coronavirus zat vrijwel iedereen maandenlang thuis en die tijd heeft de zangeres kennelijk bepaalde inzichten gegeven.

"Ik weet dat ik bang ben voor mensen en eigenlijk niemand vertrouw. Voor mij is het onbegrijpelijk dat ik therapie moet volgen op een plek waar fotografen makkelijk toegang tot kunnen krijgen, dat is heel pijnlijk. Ze maakten foto's van me toen ik daar afgelopen dinsdag huilend vertrok. Waarom kan die therapeut niet gewoon bij mij thuis langskomen, zodat ik privacy heb en kan praten zonder dat ik bang hoef te zijn dat er een leger aan paparazzi buiten op me staat te wachten?", aldus Britney.

Ook was Britney niet bepaald blij met haar zorgmanager Jodi Montgomery, die sinds een aantal maanden bepaalt wat ze wel en niet mag doen op privégebied. Spears zei dat Montgomery 'heftig' is.

De rechter bedankte de zangeres voor haar moed om eerlijk haar verhaal te doen, voordat er een pauze werd ingelast. Na de pauze werd de audio uitgezet, omdat er onrechtmatige opnames gemaakt zouden zijn en er teveel live tweets over de zaak rondgingen. Fans maakten zich direct bezorgd of dat ook niet een slinkse zet was van Jamie Spears, Britneys vader, om haar zo opnieuw de mond te snoeren.