Coronatijd gaf Kayak de mogelijkheden voor nieuw album

De progressieve Nederlandse rockband Kayak heeft de rustige coronatijd goed besteed en komt in mei met een nieuw album. Het achttiende studioalbum Out Of This World wordt op 7 mei dit jaar uitgebracht, maakt de in 1972 opgerichte en van oorsprong Hilversumse band bekend.

"Veel mensen lijken het afgelopen jaar door Covid als een verloren jaar te beschouwen. Ik niet", zegt zanger en toetsenist Ton Scherpenzeel. "Ik zeg niet dat het geweldig was, maar het deed me opnieuw beseffen hoe kwetsbaar we allemaal zijn", aldus het bandlid van het eerste uur.

Volgens Scherpenzeel kon het nieuwe Kayak-album alleen onder de huidige omstandigheden tot stand komen. "Het is meer dan ooit duidelijk dat samenwerken op dit niveau nooit vanzelfsprekend is. Het vereist toewijding en respect voor elkaars talenten en input. Dat is de basis waarop Kayak in 2021 is gebouwd."

De band telt sinds 2017 vijf vaste leden. Out Of This World is na Seventeen het tweede album van de vijf. De eerste single van het nieuwe album, dat behalve digitaal ook op cd en twee lp's beschikbaar wordt, wordt 19 februari gereleased. Vanaf dan kan het zeventig minuten durende album met vijftien nummers erop ook besteld worden.