Coureurs Fittipaldi en Pourchaire herstellen goed na crash

DJEDDA (ANP) - De Braziliaan Enzo Fittipaldi en Théo Pourchaire uit Frankrijk herstellen goed na hun crash van zondag in de Formule 2. Fittipaldi heeft een breuk aan zijn rechterhiel en letsel aan de linkerwenkbrauw overgehouden aan het ongeluk in Saudi-Arabië, Pourchaire kwam er nagenoeg ongeschonden vanaf en mocht zondagavond het ziekenhuis reeds verlaten. Fittipaldi boekt naar eigen zeggen "goede vooruitgang".

Enkele uren voor de start van de Grote Prijs van Saudi-Arabië op het Jeddah Corniche Circuit werd de Formule 2 opgeschrikt door een zware crash. Het ongeval gebeurde bij de start. Fittipaldi reed hard achterop bij Pourchaire, die zijn auto niet aan de praat kreeg en stil bleef staan op de grid.

Volgens de internationale autosportfederatie FIA waren de hulpdiensten snel ter plaatse en waren beiden bij kennis kort na het ongeluk.

De race werd na de crash stilgelegd, maar kreeg wel een herstart na een minuut of veertig. Toen er weer een botsing was en er opnieuw met de rode vlag werd gezwaaid, besloot de wedstrijdleiding de race definitief te staken.