Crossing Border maakt eerste namen bekend

Het Crossing Border-festival heeft de eerste namen bekendgemaakt. Zo komen onder anderen schrijver Douglas Stuart, de feministische post-punkband Big Joanie en Primal Scream-frontman Bobby Gillespie naar het internationale literatuur- en muziekfestival.

Het festival vindt 4 tot en met 6 november plaatst en de organisatie anticipeert op een live-editie zonder coronamaatregelen. Dit jaar is er bovendien niet alleen een avondprogramma, maar ook een dagprogramma op de zaterdag. Het festival vindt plaats op nieuwe locaties rond het Korzo Theater in Den Haag.

Ook de Nederlandse zangeres Froukje en artiesten als Sophie Hunger, Billie Marten en Anthony Joseph komen optreden tijdens Crossing Border 2021. Auteur Lale Gül, bekend van haar veelbesproken roman Ik wil leven, is ook een van de genodigden van het festival.

Crossing Border, dat sinds 1993 jaarlijks plaatsvindt, geniet zowel nationaal als internationaal veel aanzien. Het is een van de weinige literaire festivals die Nederland heeft. Het trekt elk jaar tientallen auteurs uit binnen- en buitenland en is altijd tot de laatste stoel uitverkocht. De kaartverkoop is woensdag van start gegaan.