Crowdfunders klapstoelcabaret heeft meer dan helft bedrag binnen

Klapstoelcabaret, de crowdfundactie van zeven cabaretiers die op een mobiel podium bij theaters willen optreden, heeft na een paar dagen ruim 60 procent van het gewenste bedrag binnen. Met het geld wil het zevental een mobiel podium aanschaffen.

Anne Neuteboom, Ronald Snijders, Kiki Schippers, Thijs van de Meeberg, Louise Korthals, Patrick Nederkoorn en Vlamousse zijn de initiatiefnemers. Ze zochten een manier om try-outs te houden en denken dat met hun pop-uppodium kunnen realiseren.

Het podium wordt neergezet in de buitenruimte van of bij een theater. Het publiek neemt een eigen klapstoel mee en neemt plaats op minimaal 1,5 meter van elkaar. Zo kunnen de cabaretiers voldoen aan de coronarichtlijnen. "Zie het als een soort huiskameroptreden in een heel grote openluchthuiskamer", laat het zevental weten. Theaters zouden het format wel zien zitten. Er staan al 25 speeldagen in optie.

Voor het podium, een soort uitklapbare aanhanger, hebben de cabaretiers 7000 euro nodig. Er was donderdagmiddag al ruim 4400 euro binnen. De crowdfundactie loopt nog tien dagen op de website Voordekunst.