Cumberbatch en Johansson in nieuwe MCU-films

SAN DIEGO - Een stortvloed aan nieuwe films en series uit het Marvel Cinematic Universe (MCU) is aangekondigd op Comic Con dit weekend. Een paar van de meest in het oog springende nieuwe releases zijn onder meer de terugkeer van Benedict Cumberbatch in de tweede Dr. Strange-film en de bekendmaking van de eerste eigen film van Scarlett Johansson als Black Widow.

Dr. Strange In The Multiverse of Madness wordt de tweede "eigen" MCU-film voor acteur Benedict Cumberbatch. Na zijn debuut als neurochirurg Stephen Strange in de eerste film uit 2016, was hij ook kort te zien in Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019). In Dr. Strange In The Multiverse of Madness werkt de superheld samen met een andere Avenger Scarlett Witch, gespeeld door Elizabeth Olsen. Het wordt volgens de makers de eerste "enge" film in het Marvel-universum.

In mei 2021 moet de film in première gaan.

Black Widow

De film met Dr. Strange is onderdeel van "Phase 4" in het MCU, de doorlopende verhaallijn die in een aantal Marvel-films wordt verteld. De eerste film in die nieuwe tijdlijn is de stand-alone van Black Widow, gespeeld door Scarlett Johansson. Zij maakte in 2010 haar debuut als de Russische superheldin in de film Iron Man 2. Daarna verscheen ze ook nog in Captain America: The Winter Soldier en alle Avengers-films.

Johansson is enthousiast over haar eerste eigen film. "Het voelt alsof er een last van mijn schouders is gevallen", zegt de actrice na de bekendmaking tegen Variety. "Er wordt veel gesproken in de film en ik krijg ook meer tekst." Veel meer kon ze er niet over kwijt, behalve dat fans "meer te weten komen over waar Black Widow bang voor is."

Op 1 mei 2020 gaat Black Widow in première.

Portman, Jolie en Ali

Eerder werd al bekendgemaakt dat Natalie Portman en Angelina Jolie ook te zien zullen zijn in de nieuwe MCU-films. Portman gaat de hoofdrol spelen in Thor: Love and Thunder, Jolie is als Thena in The Eternals de "leading actress".

Daarnaast werd ook bekend dat Marshala Ali, Oscarwinnaar met Moonlight, de rol van superheld Blade op zich gaat nemen. Hij gaat dat dan doen in de reboot van de succesvolle film uit 1998, toen met Wesley Snipes in de hoofdrol als de halve vampier-superheld.