Curaçao voert avondklok in vanwege tropische storm

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao voert woensdag vanwege de dreiging van een tropische storm vanaf 16:00 uur ‘s middags een avondklok in, meldde minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas dinsdag. Dat betekent dat niemand zich vanaf dat tijdstip zonder toestemming op straat mag vertonen.

Alle niet-essentiële bedrijven moeten om 15.00 uur de deuren sluiten. Het openbaar vervoer rijdt woensdag tot 16.00 uur ’s middags. Alle overheidsdiensten zijn woensdag de hele dag gesloten.

Op Curaçao, Aruba en Bonaire is een waarschuwing voor een tropische storm afgegeven en geldt code rood. De storm wordt woensdagavond op de eilanden verwacht en zal volgens de meteorologische diensten de ABC-eilanden zuidelijk passeren.

Op alle drie de eilanden worden maatregelen genomen. De regering van Aruba stuurt alle ambtenaren woensdagmiddag naar huis. Zij zijn de rest van de dag en donderdag vrij. Scholen mogen niet open op donderdag en vrijdag. Op de eilanden worden ziekenhuizen in paraatheid gebracht, wat onder meer betekent dat niet-spoedeisende operaties en afspraken worden verplaatst.