Damrak opent lager na cijferstroom

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten voor de kiezen van onder meer NN Group, SBM Offshore, VolkerWessels en Pharming. Ook bleef het handelsconflict centraal staan nadat de Verenigde Staten maatregelen hebben genomen om de Chinese telecomreus Huawei te weren van de Amerikaanse markt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na opening van de markt 0,4 procent in de min op 551,15 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 765,79 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs verloren 0,2 procent.

NN Group daalde 0,2 procent bij de hoofdfondsen. De verzekeraar zag de winst in het eerste kwartaal stijgen. Het bedrijf deed onder meer goede zaken in eigen land en met zijn levensverzekeringentak in Japan. In de MidKap won SBM Offshore 0,9 procent. De maritiem oliedienstverlener zette afgelopen kwartaal een hogere omzet in de boeken en handhaafde de prognoses voor heel 2019.