Dance Valley en Huntenpop treffen maatregelen wegens hitte

De grote festivals die dit weekend plaatsvinden treffen maatregelen vanwege de verwachte hitte. Organisatoren van Huntenpop, Dance Valley en Dutch Valley hebben op de festivalterreinen extra schaduwplekken gecreëerd en er lopen speciale teams rond die bezoekers insmeren met zonnebrand. Dit weekend worden temperaturen tussen 30 en lokaal 35 graden verwacht, meldt Weeronline.

"We treffen maatregelen waar mogelijk, maar we zitten wel midden in de weilanden", zegt Bert Messing, een de organisatoren van Huntenpop, dat vrijdagavond en zaterdag plaatsvindt in het Gelderse Ulft. "Er zijn extra overkappingen geplaatst en vier van de vijf podia zijn sowieso al in tenten die aan de zijkanten open zijn." Zaterdag, wanneer artiesten als Snelle, Maan, Danny Vera en Froukje optreden, worden bij de ingang gratis flesjes water uitgedeeld.

Watertappunten zijn vanwege de locatie in het weiland niet mogelijk. "Bij de toiletten is wel water beschikbaar voor de verkoeling", laat Messing weten. "Bij de bars is op beide dagen water voor een gereduceerd tarief te koop." De organisatie verwacht op zowel vrijdag als zaterdag zo'n 10.000 bezoekers.

Dance Valley op zaterdag en Dutch Valley op zondag zorgen ook voor extra schaduwplekken, laat de organisatie weten op Facebook. Bij de ingangen en op het festivalterrein in Spaarnwoude zijn bovendien watertappunten neergezet. Bezoekers wordt aangeraden voldoende water te drinken en "rust uit wanneer dat nodig is". Op Dance Valley treden onder andere Dimitri Vegas & Like Mike, Nicky Romero en Kris Kross Amsterdam op. Op het affiche van Dutch Valley staan namen als Anouk, Snelle en Rolf Sanchez.