Danny de Munk blij dat verzoek tot getuigenverhoor is goedgekeurd

Danny de Munk is "blij" dat de rechtbank van Amsterdam zijn verzoek om de vrouw die hem eerder beschuldigde van verkrachting in het openbaar te horen heeft goedgekeurd. Dat laat zijn advocaat Annemiek van Spanje weten aan het ANP.

"Cliënt is blij met deze beschikking, omdat het voor hem heel belangrijk is om de onderste steen boven te krijgen", aldus Van Spanje. Volgens de raadsvrouw heeft de rechtbank "terecht vastgesteld" dat De Munk "een evident belang" heeft bij een getuigenverhoor. "En dat er geen risico bestaat op een verstoring van het strafrechtelijk onderzoek, nu er simpelweg geen strafrechtelijk onderzoek loopt."

Half november werd bekend dat De Munk niet werd vervolgd voor verkrachting door de rechtbank vanwege onvoldoende bewijs. In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting had gedaan tegen de zanger. Het slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.