Danny Vera Nederlandse inzending op alternatief songfestival

Danny Vera komt dit jaar namens Nederland uit op het Free European Song Contest (Free ESC), een Duits alternatief voor het Eurovisie Songfestival. Hij volgt daarmee Ilse DeLange op, die vorig jaar tijdens de eerste editie tweede werd.

In het deelnemersveld zijn meer bekende namen te vinden. Zo komt Milow uit voor België en is Amy Macdonald de Schotse inzending. Ben Dolic, die vorig jaar eigenlijk voor Duitsland naar het songfestival zou gaan, doet dit keer mee aan Free ESC.

Het alternatief was vorig jaar eigenlijk als een eenmalig evenement bedoeld omdat toen het echte songfestival niet doorging vanwege corona. De show werd niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland uitgezonden. De Spaans-Duitse zanger Nico Santos, die namens Spanje meedeed, werd eerste.

Grote man achter het initiatief is de bekende Duitse presentator en komiek Stefan Raab. Hij deed zelf in 2000 mee aan het songfestival en organiseerde jarenlang een vergelijkbare wedstrijd voor de zestien Duitse deelstaten, de Bundesvision Song Contest.

De tweede editie van Free ESC vindt zaterdagavond plaats. In totaal doen zestien landen mee. Welk nummer Danny Vera gaat zingen, is nog niet bekend.