Danny Vera: tweede plaats in Top 2000 is beste uitkomst

Danny Vera heeft er totaal geen moeite mee dat hij de nummer 1-positie in de NPO Radio 2 Top 2000 kwijt is. Ook de tweede plaats vindt hij een prachtige prestatie en misschien wel de beste uitkomst, vertelt de zanger in een reactie aan het ANP.

"Ik vind het nogal wat. Drie jaar achter elkaar in de top 5. Dat is toch ongelooflijk joh", zegt Vera. Volgens hem valt tegen Queens Bohemian Rhapsody bijna niet op te boksen. "Dat het me vorig jaar is gelukt was al heel bijzonder. Maar dit is prima. Als je mij vier jaar geleden had gezegd dat er op m'n nieuwe plaat een liedje zou staan, dat per ongeluk bij de radio terecht zou komen en vervolgens drie jaar in de top 10 van de Top 2000 waarvan een jaar op 1, dan had ik je recht in je gezicht uitgelachen."

Een tweede plaats is wat Vera persoonlijk betreft ook de beste positie. "Ik denk dat dit de allerbeste uitkomst is voor mij. Als Roller Coaster weer op 1 zou staan hadden vast heel veel mensen weer boos geworden en nu staat hij op 2 in alle grote allertijdenlijsten. Ook bij Qmusic, Veronica en Radio 10. Het is ongelooflijk."

Vera had wel gehoopt dat er opnieuw een nieuwe nummer 1 zou komen. "Bijvoorbeeld Radar Love van Golden Earring. Dat is de grootste band die we in Nederland hebben gehad en die stopten afgelopen jaar. Dat nummer heeft zo veel gedaan voor Nederland. Dat had echt een mooie nummer 1 geweest."