Danser Polunin treedt op in Carré

AMSTERDAM - Balletdanser Sergei Polunin is binnenkort voor het eerst in een Nederlands theater te zien. De Oekraïner, die wereldberoemd werd door zijn optreden in de muziekclip van Take me to Church van Hozier, staat in oktober in Theater Carré in Amsterdam.

Polunin trad dit jaar al eerder op in Nederland. In augustus stond de danssensatie op het podium op Lowlands. Brecht van Hulten haalde hem naar het festival en maakte de documentaire Dancer op Lowlands over haar inspanningen om de wereldberoemde danser daar te krijgen.

Polunin begon zijn carrière bij de Britse Royal Ballet School. Hij danste bij diverse balletgezelschappen in zowel Londen als Rusland en treedt momenteel op over de hele wereld bij verschillende gezelschappen. Hij ontving vele prijzen, waaronder de Prix de Lausanne, de Youth America Grand Prix in 2006 en werd in 2007 uitgeroepen tot de Young British Dancer of the Year.

De documentaire speelfilm Dancer gaat over het levensverhaal van Polunin. In de film wordt zijn jeugd, ballettraining en internationale bekendheid gevolgd en geanalyseerd.

De voorstelling Sacré van Sergei Polunin is op 17 en 18 oktober in Carré. De kaartverkoop is woensdagochtend begonnen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →