Dave Bautista ‘niet gevraagd’ om stem MCU-personage in te spreken

Naar eigen zeggen was Dave Bautista 'nooit gevraagd' of hij in de nieuwe Marvel-animatieserie What If... de stem van zijn personage Drax wilde inspreken. De Guardians of the Galaxy-acteur deelde het nieuws op Twitter.

Nadat iemand hem had gevraagd waarom hij in de nieuwe Marvel-serie de stem van zijn personage niet inspreekt, reageert Bautista beknopt. "Laten we beginnen door te zeggen dat ik nooit ben gevraagd." De beslissing om hem niet de stem van Drax te laten inspreken stuitte op weerstand van onder anderen Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn, die op de tweet van Bautista enkel reageert met "Wat".

Overigens is Bautista niet de enige MCU-acteur die de stem van zijn personage in de nieuwe animatieserie, die op 11 augustus op Disney+ verschijnt, niet inspreekt. Ook Chris Evans (Captain America), Brie Larson (Captain Marvel), Scarlett Johansson (Black Widow) en Tom Holland (Spider-Man) spreken de stem van hun alter ego niet in. Of zij ook niet zijn gevraagd is niet bekend.

Andere Marvel-sterren als Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Hulk), Benedict Cumberbatch (Dr. Strange), Samuel L. Jackson (Nick Fury) zijn wel te horen als hun alter ego's. Ook Chadwick Boseman is postuum nog te horen als zijn personage T'Challa (Black Panther).