Dave Chappelle opnieuw onder vuur om ‘transfobische’ grappen

Comedian Dave Chappelle is weer bekritiseerd om grappen die door critici als transfobisch worden gezien. Op sociale media klaagden meerdere bezoekers na een show van John Mulaney dat Chappelle, die de openingsact was, opnieuw grapte over de transgendergemeenschap.

Bezoekers van de show van Mulaney in Columbus in Ohio zouden van tevoren niet op de hoogte zijn geweest dat er een openingsact zou zijn. Omdat zij tijdens het optreden hun telefoon moesten opbergen, zijn er geen beelden online opgedoken maar het regende na afloop wel klachten op Twitter. Zo zijn mensen boos om de grappen van Chappelle, al is het niet duidelijk wat hij precies heeft gezegd.

Ook Mulaney krijgt kritiek omdat hij na de opening lachend het podium opkwam en zijn collega een knuffel gaf. Beide mannen hebben nog niet op de ophef gereageerd.

Chappelle lag vorig jaar al onder vuur vanwege zijn comedyspecial op Netflix. Daarin zei de comedian onder meer dat de transgendergemeenschap te weinig eelt op de ziel heeft. Ook gebruikte hij in zijn grappen een paar keer de verkeerde genders als hij het over transgender personen heeft en stelt hij dat gender een vaststaand feit is.